Witte sneakers schoonmaken

Witte sneakers worden in Nederland veel gedragen. Het zijn zelfs de meest populaire schoenen om te dragen onder jongeren. Witte sneakers brengen dan ook verschillende voordelen met zich mee. Ze vallen in de eerste plaats lekker op. Vind je het dus leuk om lekker op te vallen tijdens je wandelingen over straat? Dan zijn witte sneakers perfect. Daarnaast zitten ze bijzonder lekker en passen ze bij verschillende kledingstijlen. Een nadeel van witte sneakers is dat ze gevoelig zijn voor vlekken. Deze zijn gelijk zichtbaar en daarom raden we je aan om de witte sneakers regelmatig te reinigen. Je sneakers schoonmaken heeft veel voordelen. Hoe eerder je een vlek gaat behandelen, hoe groter de kans dat ze nog te verwijderen zijn. In deze tekst bespreken we verschillende methodes om vlekken en krassen op sneakers effectief te verwijderen.

 

 

Krassen verwijderen met tandpasta en afwasmiddel

Krassen op witte schoenen kun je het beste verwijderen met tandpasta en afwasmiddel. Tandpasta is namelijk bijzonder effectief. Mix eerst een beetje afwasmiddel met warm water en veeg vervolgens over de krassen heen. Doe dit met kleine cirkelbewegingen. Ook raden we je aan om voorzichtig te zijn, want sneakers van leer zijn vatbaar voor beschadigingen. Verwijder vervolgens het schuim met een handdoek. Bekijk ook eens deze video, en je ziet hoe je jouw sneakers met tandpasta kunt schoonmaken.

 

Na deze behandeling pak je de tandpasta en dit smeer je met je vinger over de krassen heen. Verwijder het schuim vervolgens weer met een handdoek. Laat de sneakers na de behandeling een paar uur drogen. Meestal zijn alle krasjes verwijderd. Gaat het echter om hardnekkige krassen? Dan kun je de behandeling nog een keer herhalen.

 

 

Sneakers schoonmaken met bakpoeder

 

tips om je witte sneakers schoon te makenJe kunt vlekken in de witte sneakers verwijderen met bakpoeder. Dit is een zeer effectieve methode om ze weer glanzend te krijgen. Eerst pak je een groot glas water. Meng het water vervolgens met een kleine hoeveelheid bakpoeder en wasmiddel. Roer deze substantie vervolgens door elkaar met een tandenborstel. Daarna kun je met de tandenborstel de hardnekkige vlekken behandelen. Smeer ze goed in en laat de substantie even inwerken. Dep het schuim af en laat je schoenen drogen. Meestal zijn de hardnekkige vlekken op die manier verwijderd, want bakpoeder is een sterk middel. Droog je schoenen op een natuurlijke manier, want anders kunnen ze krimpen. Heb je de schoenen snel nodig? Dan raden we je aan om ze op een ander tijdsstip schoon te maken.

 

Witte rubberen zolen schoonmaken

 

Witte sneakers zijn ook voorzien van witte, rubberen zolen en meestal met witte veters. Deze rubberen zolen moet je ook goed onderhouden. Anders wordt de witte zool langzaam geel. Dan zien je schoenen er minder blits uit. Gelukkig kun je de witte rubberen zolen gemakkelijk met bleekmiddel schoonmaken. Gebruik hiervoor een wattenstaafje. Domp dit wattenstaafje in het bleekmiddel en wrijf vervolgens over de vlekken op de witte rubberen zolen. Dit werkt goed, want bleekmiddel is een krachtige substantie. We raden je wel aan om rubberen handschoenen te gebruiken bij deze methode. Let ook goed op je kleding, want bleekmiddel veroorzaakt onherstelbare vlekken.

 

Enkele onderhoudstips

 

In het vorige gedeelte van dit artikel hebben we verschillende methodes besproken om je witte schoenen effectief schoon te maken. Het is echter ook van belang om je witte sneakers goed te onderhouden. Witte schoenen vereisen namelijk meer onderhoud dan andere kleuren schoenen. In het laatste gedeelte van dit artikel geven we drie belangrijke onderhoudstips.

 

– Gebruik onderhoudsspray

Voordat je de schoenen gaat dragen, raden we je aan om ze eerst te impregneren met een speciale onderhoudsspray. Dit is namelijk een effectieve methode om je schoenen tegen vuil en vocht te beschermen. Uiteraard kun je er niet elke vlek mee voorkomen, maar je hoeft je schoenen dan minder vaak te reinigen.

 

– Schoenpoets

Vind je het belangrijk om langdurig op stralend witte sneakers te lopen? Dan raden we je ook aan om speciale glanscrème te kopen. Je schoenen regelmatig insmeren met glanscrème is zeer effectief. Ze blijven dan stralend wit en ook het leer blijft soepel.

 

– Geuren verwijderen

Schoenen gaan na verloop van tijd onaangenaam ruiken. Hoe vaker je ze draagt, hoe groter de kans dat ze gaan stinken. Gelukkig zijn er tegenwoordig speciale sprays op de markt. Met deze sprays kun je gemakkelijk vervelende geurtjes verwijderen. Deze speciale sprays zijn te koop bij de meeste schoenenwinkels.

 

Conclusie

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op het schoonmaken van je sneakers. In het laatste gedeelte van het artikel hebben we het ook nog even kort over het onderhoud gehad. Hopelijk kun je dankzij deze informatie langdurig van je sneakers genieten! Wil je weten of je schoenen in de wasmachine kunnen? Of bekijk eens ons complete overzicht voor schoenen schoonmaken.