In deze huidige tijd is het bijna niet weg te denken; online shoppen. We doen het met zijn allen massaal. Niet alleen voor onszelf, maar ook onze kinderen hebben natuurlijk nieuwe kleding voor meisjes nodig. Voor je het weet is namelijk die leuke spijkerbroek van jouw dochter veranderd in een driekwartbroek. Echter is het bestellen van kleding nog niet zo makkelijk als je zelf denkt.

De trends van meisjeskleding

Waar wij normaal gesproken door de winkelstraten slenteren en naar de paspoppen in de etalages turen om de nieuwste trends te spotten, zitten we nu gekluisterd aan onze mobiel te scrollen in allerlei verschillende Instagram-paginas van verschillende kledingmerken. Want je wilt namelijk dat jouw kleine meid trendy naar school kan. Echter is het maar lastig om nu door al die Instagram-paginas heen te filteren, op zoektocht naar de nieuwste trends. Wees niet getreurd, want hier volgen ze kort op een rij! Allereerst de preppy-girls look. Denk hierbij aan sportieve kniekousen, baretten en kraagjes, maar ook aan ballonmouwen/pofmouwen etc. Dan hebben we de trend; Denim. Echter niet zomaar denim, maar de ouderwetse denim. De paperbag pants, flared pants en de culotte’s komen weer helemaal terug in de mode! Dan de derde trend; Millefleurs, oftewel duizend bloemen. Met het voorjaar voor de deur, wordt de kleding fleuriger. Denk hierbij aan een meisjes jurk met botanische prints en zwierige bloemen-jurkjes. Tot slot de laatste trend; comfy style en hoodies. Mede doordat we met zijn allen tegenwoordig veel tijd thuis doorbrengen, betekent dit ook een stijging in de populariteit voor comfy kleding. Denk hierbij aan de comfy hoodie. Zowel comfortabel als stoer!

Meten is weten

Het nadeel dat we via online shoppen vaak kleding kopen dat niet past, erkennen we onderhand allemaal wel. Met die kleine meid, die nu toch echt een grote meid wordt, is de kans dus groot dat je online een maat besteld, die te klein uitvalt. Wees dus voorbereid en meet je kind van te voren op en door dan vervolgens gebruik te maken van de maattabellen op de site, kun jij gegarandeerd de juiste maat bestellen. Twijfel je na het meten nog steeds over je kleding voor meisjes? Bestel bij twijfel dan ook altijd net dat ene maatje groter, misschien dat het niet gelijk past, maar voor je het weet past het!

Kijk en vergelijk

Een laatste tip is een fijne tip voor je portemonnee. Tijdens het online shoppen voor kleding voor meisjes kom namelijk je nog wel eens terecht op verschillende tweedehands aanbieders. Vertrouw deze dan ook niet altijd direct en maak voor 100% zekerheid gebruik van de betrouwbare sites van de grote kledingmerken zelf. Betrouwbare websites kun je opmerken door webshop keurmerken. Zo voorkom je dat je wordt opgelicht. Om oplichting te voorkomen is het tevens van belang om de prijzen van een bepaald kledingstuk op een van die verschillende bekende kledingsites te vergelijken, met een andere site (veel sites hebben hetzelfde aanbod). Zo kun je dus goed onderzoeken of het kledingstuk goedkoper verkrijgbaar is. En met de bergen kleding, die tijdens het leven van je grote meid nog komen gaan in het vizier, doe jij je portemonnee een groot plezier.