Sokken: het is iets waar je niet veel over nadenkt, maar eigenlijk zijn sokken er in allerlei verschillende soorten en maten. Hoge sokken, lage sokken, voetsokjes, felgekleurde sokken, simpele sokken, ga zo maar door. Heb je wel eens nagedacht over welke sokken jij bij jouw kleding draagt, en welke sok eigenlijk het best bij welke soort schoen past? Dat kan, want soms weet je wellicht niet goed welke sok nou wel of niet bij de schoen past. Twijfel niet langer, want hier staat precies beschreven welke sok je nodig hebt bij welke soort schoen.

 

Sneakers

 

Bij sneakers is het vaak fijn om sokken te dragen die je niet heel erg ziet zitten, maar een kleine rand is meestal niet erg. Daarom wordt er vaak gekozen voor lage sneakersokken. Dit soort sokken zie je dan vrijwel niet zitten. Ze willen nog wel eens afzakken, maar gelukkig zijn hier speciale sokken voor. Sneakersokken die niet afzakken zijn erg fijn wanneer je goede gevonden hebt. Dat afrollen en naar beneden glijden is namelijk erg vervelend, dus zodra je een prettige sok gevonden hebt kun je ook niet meer zonder.

 

Nette schoenen

 

Draag je nette schoenen onder bijvoorbeeld een nette broek of pantalon? Hoge sokken zijn dan vaak geschikt. Dit staat ook netjes. Vooral bij mannen in pak met een nette schoen, staat een hoge sok in dezelfde kleur als het pak hier erg netjes en verzorgd onder. Op deze manier vallen ze ook niet erg op. Wil je juist dat ze wat meer opvallen? Je kan natuurlijk kiezen voor een vrolijk en kleurrijk printje, zodat je dit juist af en toe een beetje ziet. Het is net dat kleine beetje speelsheid wat een simpele nette outfit op kan vrolijken.

 

Sandaaltjes en platte schoenen

 

Vaak is het bij dit soort schoenen niet makkelijk om sokken te vinden die goed passen, omdat je vaak een groot deel van de voeten ziet en dus kan het er een beetje gek uit zien als je er toch voor kiest om sokken aan te doen. Wil je toch graag sokken dragen bij dit soort schoenen? Als de onderkant van jouw voet wel helemaal bedekt is door de schoen, dan heb je nog de zogeheten footies: sokjes die zo laag zijn uitgesneden, dat je ze niet ziet zitten. In gevallen van een schoen waar je de bovenkant van jouw voet ziet, zijn deze sokjes ideaal. Ook met hakken is dit ideaal.