Een vloer is ontzettend belangrijk voor de uitstraling van een woonkamer. Je wilt dan ook een mooie vloer die je woonkamer af kan maken! Door de jaren heen zijn er diverse materialen ontwikkeld om een vloer van te maken. De modernste stof waar vloeren van gemaakt worden is PVC. Deze stof bestaat al enkele jaren en is de vloerenmarkt volledig aan het overnemen. In deze blog leggen we je uit waarom dit het geval is, maar ook waarom deze vloer in sommige gevallen niet perfect kan zijn!

Voordelen PVC

PVC bestaat grotendeels uit plastic. De stof PVC is echter een modernere vorm van plastic die hittebestendig is. Waar de laminaatvloer bijvoorbeeld niet geschikt is om een vloerverwarming onder aan te leggen, is de PVC-vloer dat wel! De mogelijkheden wat betreft vloerverwarming is voor veel mensen de nummer één reden geweest om over te stappen van laminaat op PVC. Daarnaast is de PVC-vloer ontzettend gemakkelijk schoon te houden. Met een dweil en een stofzuigbeurt ziet je vloer van Floorify PVC er bijvoorbeeld weer als nieuw uit! Daarnaast is PVC ontzettend duurzaam. Doordat de vloer van niet-natuurlijke materialen is gemaakt is de levensduur van de vloer nagenoeg oneindig. De vloer zal niet tot nauwelijks in kwaliteit verslechteren naarmate de tijd vordert. Als je een PVC-vloer overweegt, dan is een vloer van Moduleo PVC zeker het overwegen waard!

Nadelen PVC

De PVC-vloer lijkt een enorme vooruitgang ten opzichte van alle andere vloeren, maar er kleven natuurlijk ook nadelen aan! Door de niet-natuurlijke basis van de vloer zijn krassen niet tot nauwelijks te verwijderen. Als je bijvoorbeeld een hond of kat hebt is de kans groot dat de vloer snel krassen zal bevatten. Met huisdieren is de PVC-vloer echter wel het overwegen waard. Je zult echter de nagels van de beestjes wat intensiever moeten verzorgen! Daarnaast kost de PVC-vloer meer geld dan een laminaatvloer. Je zult in dit geval zelf de overweging moeten maken. Als je bereid bent om in eerste instantie meer te besteden aan de vloer, zul je hier ook langer van kunnen genieten!