Zoek je voor jouw damesfiets een geschikte damesfietstas? Dan ben je niet de enige. Of je nu een elektrische damesfiets hebt of een standaard fiets: een goede en betrouwbare damesfietstas heeft veel voordelen te bieden. Zo kun je met een ruime damesfietstas gewoon op de fiets boodschappen doen en de auto vaker laten staan. Maar ook als je voor je werk de nodige spullen mee moet nemen, is een damesfietstas ideaal. En ’s zomers kun je de fietstas gebruiken om versnaperingen of picknick benodigdheden mee te nemen voor als je met je gezin of partner een lange fietstocht gaat maken. Voordelen genoeg dus! Maar waar moet je goed op letten als je op zoek gaat naar dé perfecte damesfietstas voor jou? In dit blog geven we je praktische tips om de beste fietstas voor jouw damesfiets te kopen.

 

  1. Het type damesfietstas

Er zijn diverse soorten damesfietstassen verkrijgbaar. Belangrijk is om te bepalen welk type voor jou wenselijk is. Zo zul je moeten kiezen uit een enkele of dubbele damesfietstas. Verder is er qua soorten variatie op het gebied van materiaal. Je kunt kiezen voor een damesfietstas van hard materiaal of voor een fietstas van zachte stoffen. De keuze die je maakt, is natuurlijk afhankelijk van wat je met je fietstas van plan bent. Wil je er bijvoorbeeld dagelijks een laptop, extra kleding, apparatuur of schoenen mee vervoeren? Dan is het verstandig om sowieso voor een stevige damesfietstas te kiezen, die waterdicht is.

 

  1. De inhoud van de damesfietstas

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het kopen van de beste damesfietstas, is de inhoud die je nodig hebt. Gebruik je de fietstas voornamelijk om kleine spullen, zoals je broodtrommel, een laptop of wat flesjes drinken mee te vervoeren? Dan kun je waarschijnlijk volstaan met een enkele fietstas. Ga je geregeld op pad met je fiets om de wekelijkse boodschappen te halen? Dan kun je het beste kiezen voor een grote, dubbele fietstas met zoveel mogelijk inhoud. De inhoud van de damesfietstas die je op het oog hebt, kun je vinden bij de specificaties. Let hier dus goed op voordat je een beslissing maakt!

 

  1. Hoe veilig is je damesfietstas?

Veiligheid gaat boven alles, zeker als je een damesfietstas koopt. Kies daarom het liefst voor een stevige fietstas. Nog veiliger is het, als er op de damesfietstas, aan de achterkant en/of zijkant, reflecterende strips aanwezig zijn. Je bent in het donker dan een stuk beter zichtbaar. Qua veiligheid geldt vaak dat goedkoop minder veilig is en dat een stevige fietstas zorg voor minder risico’s.