Het hebben van een witte stralende glimlach met rechte tanden is iets wat veel mensen graag willen. Hoe erg het ook is om het toe te geven, de manier waarop we eruitzien en ons kleden, kan een enorme impact hebben. Van je carrière tot vriendschappen en relaties met anderen. Een mooie mond en glimlach kan je uiterlijk helemaal afmaken. Hierbij een aantal voordelen van een mooie mond! 

 

3 voordelen van een mooie mond 

1. Je glimlach maakt de eerste indruk

De glimlach van een persoon is een van de meest belangrijke dingen die iemand zich herinnerd na een ontmoeting met een nieuw persoon. Als je iemand voor het eerst ontmoet en je je schaamt voor je tanden en je probeert te verbergen voor glimlachen, kan dit ervoor zorgen dat je minder vriendelijk of verlegen overkomt. Terwijl dit niet het geval is! Een stralende en zelfverzekerde glimlach daarentegen maakt vanaf het eerste begin een goede indruk. Je wordt over het algemeen als gelukkiger, intelligenter en betrouwbaarder gezien. Je krijgt tenslotte maar één kans om een ​​uitstekende eerste indruk te maken, dus het is verstandig om te investeren in je glimlach. 

 

2. Mensen met een aantrekkelijke glimlach krijgen meer betaald 

Er zijn diverse experimenten en onderzoeken gedaan om te laten zien hoe iemands glimlach van invloed kan zijn op zaken als een sollicitatiegesprek of het krijgen van een promotie op het werk. Dit was zeker het geval. Niet alleen hebben mensen met een aantrekkelijkere glimlach een hogere kans om aangenomen te worden voor de baan, maar ze krijgen meestal ook een hoger loon.   

 

3. Meer glimlachen zorgt voor een langer en gelukkiger leven 

 Als je je goed voelt over je tanden zul je vaker glimlachen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die vaker lachen over het algemeen langer en gelukkiger leven. Vaker lachen wordt ook in verband gebracht met een lagere hartslag, vermindering van stress en angst, verhoogde afgifte van endorfine, versterking van het immuunsysteem en nog veel meer! 

 

Ga tandenknarsen tegen 

Heb je last van tanden knarsen, ook wel Bruxisme genoemd? Dan kan dit een negatief effect hebben op je prachtige glimlach. Sommigen beweren dat tanden knarsen ook werkt voor tandsteen verwijderen, maar dit is inmiddels bewezen onwaar.  Tanden knarsen levert niet alleen schade op aan je gebit, maar heeft ook veel andere complicaties als gevolg. Je kunt namelijk ook spanning en pijn in je kaken krijgen. Verder kun je ook last hebben van hoofdpijn, een slechte nachtrust, vermoeidheid en schouder- en nekpijn. Maar liefst 20% van de bevolking heeft hier last van. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om dit tegen te gaan. Laat je adviseren door je tandarts!