De tijd dat enkel vrouwen met sieraden door het leven gingen is al lang voorbij. Ook mannen houden van een mooi accessoire in de vorm van een juweel. Niet alleen kettingen, ringen en riemen zijn populair. Ook oorbellen worden meer en meer aangeschaft door de man.

 

Vroeger droegen mannen enkel manchetknopen, dasspelden en een trouwring. En nog niet zolang geleden werden mannen met oorbellen wel eens raar aangekeken. Maar dat idee is ondertussen helemaal de wereld uit. Mannen en oorbellen gaan perfect samen. Het is wel belangrijk om de juiste keuzes te maken. Vrouwen kunnen sieraden dragen op een meer uitgesproken manier. Voor mannen is het aan te raden om het dragen van juwelen een beetje subtieler aan te pakken. Denk maar aan mannen met te veel of te grote juwelen. Dat kan al snel fout of patserig overkomen.

Tip: Mannen kettingen goedkoop kopen | gouden en zilveren heren kettingen

 

Oorbellen voor heren mogen niet lijken op die van dames. Mannen staan beter met meer robuuste juwelen die hun sterke eigenschappen benadrukken. 3 veel voorkomende materialen die voor mannelijke sieraden gebruikt worden zijn titanium, roestvrij staal en leer. Mannen met een oorbel in 1 oor zijn helemaal niet meer in de mode. Oorbellen in beide oren zijn veel populairder. Er zijn verschillende oorbellen waar mannen goed mee staan. Hieronder vind je een lijstje.

 

Uitgelicht: Mannen sieraden kopen online | Goedkope heren sieraden

Soorten oorbellen voor mannen

 

Oorstekers: De meest eenvoudige oorbellen voor mannen zijn de oorstekers. Die kennen we allemaal wel. Ze hebben de vorm van een knopje en bestaan in verschillende vormen. Het zijn bijvoorbeeld de oorbellen die je draagt als je net een gaatje hebt laten prikken.

Hoepel oorbellen: Dit zijn kleine ronde oorbelletjes. In tegenstelling tot de grote oorringen, zijn deze oorbellen heel stijlvol bij mannen.

Staaf oorbellen: Staaf oorbellen lijken op oorstekers, maar hebben de vorm van een staafje in plaats van een knopje. Dit geeft meteen een andere look.

Plug of tunnel: Dit zijn piercings die zorgen voor een groot gat in het oor. Je moet je oorlel eerst gaan stretchen en daarna kan je ze versieren met plugs of tunnels. Het is de laatste jaren een grote trend bij zowel mannen als vrouwen. Plugs of tunnels zorgen voor een stoere uitstraling en zijn dus het perfecte sieraad voor de man.

Oorbellen zonder gaatje: Dit soort oorbellen zijn ideaal voor mannen die nog niet zeker zijn of ze een gaatje willen laten prikken. Met een stevige clip blijven deze oorbellen zitten.