Tegenwoordig wordt de filler heel veel toegepast. Door de veelzijdige werking kan de filler voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor vollere lippen of om rimpels weg te werken of te verzachten. Je kunt niet meer om de filler heen.

Een filler, wat is dat?

Een Filler is een vloeibare gel die bestaat uit een lichaamseigen stof zoals het Hyaluronzuur. Met een dunne naald wordt deze gel onder je huid ingebracht. Een filler herstelt het volume van de huid. Verwar filler niet met botox, deze ontspant de spieren.

Wat doet de filler?

Naarmate je ouder wordt, maak je minder elastine aan en vermindert het collageen in je huid. Hierdoor verlies je huid zijn elasticiteit waardoor er rimpeltjes ontstaan. Je lippen en wangen verliezen hun volume waardoor je er ouder uit gaat zien.

Met de filler wordt er een gel ingespoten zodat het ingespoten gedeelte meer volume krijgt. Een filler wordt niet alleen gebruikt door vrouwen op leeftijd die graag weer een jonger uiterlijk willen hebben, maar ook door personen die ontevreden zijn met bijvoorbeeld de lippen.

Is een filler permanent?

Of een filler tijdelijk is of permanent hangt af van het soort filler dat is gebruikt. Het is verstandig om te beginnen met een tijdelijke filler zoals een filler op basis van Hyaluronzuur. Deze filler blijft ongeveer zes tot twaalf maanden zichtbaar en wordt langzaam door je lichaam afgebroken.

Bevalt de filler dan kun je besluiten om een filler met een andere basis te nemen die een permanent resultaat geeft. Dit kan een filler zijn waarbij gebruik wordt gemaakt van je eigen lichaamsvet.

Dit lichaamsvet wordt weggehaald van een plaats van je lichaam waar je voldoende vet hebt. Dit vet wordt met een speciale machine gereinigd en ingespoten op de plaats waar je een voller resultaat wilt.

Tijdens je zoektocht naar informatie zul je verschillende prijzen tegenkomen. Kies zeker niet voor de goedkoopste aanbieder. Vaak is goedkoop duurkoop. De prijs is gebaseerd op onder andere ervaring, materiaal en tijd. Hierop moet je niet bezuinigen voor een mooi resultaat.

Is het pijnlijk?

De ingreep is niet geheel gevoelloos, maar kun je beter omschrijven als ongemakkelijk. Erkan gebruik gemaakt worden van een verdovende crème die vooraf op de te behandelen plaats wordt aangebracht zodat je de prik van de injectienaald niet voelt.

Na de behandeling kun je blauw worden en kan het licht opzwellen. Als je icepacks gebruikt slinkt de zwelling sneller en wordt het ongemak minder. Je zult sneller kunnen genieten van het resultaat.

Waar kun je terecht?

Wil je graag een filler dan is het verstandig je vooraf goed in te lezen in de mogelijkheden. Verdiep je in de verschillende soorten fillers en vergelijk de vele aanbieders. Kies voor een gespecialiseerd bedrijf met bekwame mensen die ervaring hebben. Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Sommige bedrijven werken met een onlinegesprek zodat je al je vragen kunt stellen voordat je een beslissing neemt. Neem eens een kijkje bij https://sarasinclinic.com/. Op deze website staat veel informatie en ze werken met gespecialiseerde mensen. Zij zetten tijdelijke en permanente fillers.