Wimpers zijn in verschillende culturen gerelateerd aan schoonheidsnormen, omdat ze worden gezien als een teken van vrouwelijkheid. In de westerse cultuur, bijvoorbeeld, wordt meisjes verteld dat hoe langer hun wimpers zijn, hoe aantrekkelijker ze zijn.

In andere culturen is de wimperlengte niet zo belangrijk voor vrouwen of mannen. In sommige samenlevingen in het Midden-Oosten en Zuid-Azië worden dikkere wimpers bijvoorbeeld als aantrekkelijk beschouwd, terwijl in de westerse cultuur het ideaal van langere wimpers gebruikelijk is.

Echter, op een meer persoonlijke noot, veel mensen die wel hun natuurlijke wimpers willen laten groeien neigen problemen te hebben met het gebruik van wimpergroeimiddelen, of ze zien geen goede resultaten. Om je te helpen begrijpen waarom dit het geval is, gaan we eens nader in op wat een wimperserum is en hoe het werkt.

Wimperserum is een cosmetisch product dat op het bovenste ooglid van het oog wordt aangebracht. Het wordt in vloeibare vorm geleverd en kan zowel op valse als op natuurlijke wimpers worden gebruikt. Wimperserum helpt om je wimpers te verlengen, dikker te maken en donkerder te maken, waardoor je een geweldige look krijgt!

Hoe gebruik je de wimperserum op de juiste manier

Begin altijd met een schoon gezicht voordat je het serum aanbrengt. Verwijder overtollige mascara of oogmake-up van uw huid of onder uw ogen want dit kan leiden tot huidirritatie. Zo voorkom je ook dat er vlekken op je huid komen met mascararesten bovenop het serum.

Volg de volgende stappen om een wimperserum aan te brengen:

  1. Breng een dun laagje wimperserum aan op de aanzet van je wimpers en laat het 2-3 minuten drogen
  2. Breng indien nodig een tweede laagje aan en laat het 2-3 minuten drogen
  3. Wacht tot het serum volledig droog is voordat u mascara aanbrengt
  4. Indien gewenst fixeren met poeder, zodat het product niet uitloopt

Dus waar het op neerkomt: één van de beste redenen om vandaag een wimperserum te kopen, is dat je mogelijk geld kunt besparen door ze niet te hoeven kopen wanneer je ze dringender nodig hebt, of helemaal nooit! Shop voor alle beste merken op wimperserum-shop.nl