Ook de desinfectie van je nagelsalon begint bij handen wassen. Je hebt in dit werk veel te maken met huidcontact. In dit blog leggen we uit waarom hygiënisch werken en het regelmatig schoonmaken van je ingrediënten zo belangrijk is.

Heerlijk schoon, toch?

Hygiënisch werken zorgt ervoor dat de verspreiding van bacteriën beperkt blijft en zo verklein je de kans dat klanten die de salon bezoeken besmet raken met een virus. Ook voor je eigen veiligheid is het op peil houden van de hygiëne belangrijk. Niet alle desinfectie vloeistoffen zijn krachtig genoeg om virussen te doden. Het is belangrijk om je klanten te vragen naar hun medische achtergrond zodat je voor hen specifiek je instrumenten kan ontsmetten.

 

Wat kan ik doen in de praktijk?

Je kunt gebruik maken van inactiveringsvloeistof, dit is vooral aan te raden als je een behandeling van de voeten doet. Deze vloeistof zorgt voor het tegengaan van de groei van micro-organismen en het losweken van vuil. Je instrumenten dienen na gebruik van de vloeistof goed afgespoeld te worden. Hierna kun je ze reinigen en desinfecteren.

 

Lange levensduur van je instrumenten

Voor jou als nagelstylist is het belangrijk om je instrumenten zo lang mogelijk te kunnen gebruiken. Wacht daarom ook niet te lang met het schoonmaken van je acrylpenseel. Deze kun je het beste tijdens het werken schoonhouden. Dit doe je door tijdens het werk je penseel een paar keer over een pluisvrije tissue te halen, waarbij je de punt van je penseel niet beschadigd.

 

Red je penseel met poeder

Het voorkomen van acrylbrokken mag ook niet onderschat worden! Dit doe je met behulp van poeder. Wanneer je met je penseel het poeder gaat oppakken moet je er voor zorgen dat de haren steeds een strakke punt zijn. Probeer het poeder te pakken met de vlakke kant van je penseel zodat je het bolletje acryl moeiteloos op de nagel kunt leggen, zonder resten.

Goedkoop betekent vies?

Je wilt je klanten natuurlijk de beste service geven en dit kost nu eenmaal geld. Goedkope salons worden steeds populairder, al is de kans groot dat zij het niet zo nauw nemen met de hygiëne. Dit kost natuurlijk ook geld. Al verschilt het wel per salon, het hangt er vaak vanaf hoeveel personeel zij in dienst hebben bijvoorbeeld. Wij raden je aan om een iets duurdere behandeling te kiezen, omdat de kans dan zeer groot is dat de geldende hygiëneregels worden nageleefd.