Ben jij van plan om na de coronacrisis een feestje te geven of in te halen van een moment waarop het niet kon. Dat is volledig begrijpelijk. Je wilt natuurlijk dat jouw feestje uniek is en dat iedereen met een goed gevoel naar huis gaat. Dat laatste heb jij natuurlijk niet volledig zelf in de hand, maar in deze blog ga ik je uitleggen waar je aan moet denken om een feestje geslaagd te maken. Je zult merken dat in deze blog niet over de planning/voorbereiding vooraf aan het feest wordt gesproken. Dat kun je lezen in andere blogs. Hier zul je vooral tips kunnen lezen om het feestje geslaagd te maken als de gasten er eenmaal zijn.

Richt jouw huis/tuin goed in

Als de gasten in jouw huis zijn dan moeten ze wel genoeg beweegruimte hebben. Zorg ervoor dat het meubilair dat in de weg staat aan de kant wordt geschoven of verplaatst wordt. Laat je gasten duidelijk weten waar het feestje gehouden wordt en waar ze niet mogen komen. Als het weer het toelaat zou je ook in de tuin je feestje kunnen geven. Dat zorgt ervoor dat binnenshuis geen rotzooi komt. Zorg ervoor dat in jouw tuin genoeg stoelen staan en eventueel een partytent wordt opgezet. Deze had ik gehuurd bij een evenementen verhuur bedrijf in de Enschede toen ik het nodig had. Denk er ook aan waar jij de cadeautjes gaat verzamelen. Als het om een fashion cadeaubon gaat hoef je er geen aparte tafel voor vrij te maken, maar de grotere cadeaus wil natuurlijk wel even uit stallen en op een bepaald moment openmaken. Althans dat vind ik persoonlijk leuk.

Entertainment/hapjes/drankjes

Verder moet er natuurlijk muziek aanwezig zijn op jouw feetje. Meestal houden vriendengroepen van bepaalde muziek. Komen er verschillende vriendengroepen samen op jouw feestje? Zorg er dan voor dat er een goede mix van muziek tussen zit voor iedereen. Hapjes en drankjes kunnen ook niet ontbreken op jouw feestje. Zorg ervoor dat er genoeg borrelnootjes, chips, bittergarnituur en dergelijk aanwezig is. Ook moet er genoeg drank aanwezig zijn. Tip: schenk het eerste drankje in voor je gasten, laat daarna weten waar ze het kunnen vinden en dat ze vrij zijn om zelf in het vervolg van de avond hun drankjes kunnen inschenken.

Denk aan jouw omgeving

Denk tijdens jouw feestje wel een beetje aan jouw omgeving. Laat de buren weten op welk tijdstip jouw feestje begint en dat er wat extra geluid zal komen vanuit jouw huis/tuin. Laat ook weten wanneer het feestje is afgelopen of dat je de stad in gaat. Houdt je daar ook aan, zodat je buren jouw de vrijheid geven om ook de volgende keer een feestje te geven zonder moeilijk te doen.