Wat is er nou schattiger dan babykleertjes? Die kleine kledingstukjes die je baby er nog schattiger uit laten zien dan dat hij of zij eigenlijk al is. Er is tegenwoordig een heleboel trendy babykleding te koop, zoveel dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpen we je graag met vertellen wat prettig is én wat de trends zijn, zodat je baby er niet alleen uitziet om door een ringetje te halen, maar zich ook zo voelt in zijn of haar kleding. Heb je geen baby, maar ben je opzoek naar een leuk cadeautje? Lees dan ook zeker verder, zodat je het perfecte outfitje kunt uitzoeken.

Trends in babyland

Wat zo schattig is, is dat trendy babykleding is geïnspireerd op kleding die er ook voor volwassenen is. Zo kan de mama (of papa, tante, oom) ”twinnen” met de baby. Dit houdt in dat ze ongeveer dezelfde outfit kunnen dragen. We zien op dit moment erg veel ”teddy” items voorbij komen. Dit is precies zo’n voorbeeld: deze wollige jassen, truien, sjaals, wanten en mutsen zijn er voor baby’s maar ook voor dames en heren. Zo leuk! Ook printjes zoals panterprint zijn veel te verkrijgen voor baby’tjes en zie je ook terug in de volwassen collecties. Koop je een cadeautje? Houdt dan natuurlijk wel rekening met de persoonlijke smaak van de ouders in kwestie. Een goede tip hierbij is hun social media te bekijken, dan valt je vaak al snel op wat ze wél en niet leuk vinden. Daarnaast is er een heleboel ”comfywear” op te markt. Wat natuurlijk wel zo fijn is, voor jou en je baby! We vertellen hier graag meer over.

Comfy trendy babykleding

Comfy hoeft niet meteen saai te zijn, dit is namelijk ook heel trendy op dit moment en zie je veel in de winkels. Kijk maar eens wat er voor jezelf te koop is: elke kledingwinkel biedt wel lounge items aan, ook als ze dat voorheen niet deden. Super leuk, want ook met deze trend kan dus het hele gezin mee doen. Maar natuurlijk is het voor alle babykleertjes belangrijk dat ze goed zitten én handig zijn met omkleden en verschonen. Er zijn hierbij een aantal punten waar je op moet letten. Koop je een t-shirt, trui of jurkje? Zorg dan dat deze ruim genoeg is om gemakkelijk uit te kunnen trekken, of check of er voldoende drukknoopjes op de schouder, tussen de beentjes of op de buik zitten. Drukknoopjes op de rug kom je bijna niet tegen, maar moet je ook echt zien te voorkomen. De baby ligt natuurlijk een groot deel van de dag op zijn of haar rugje, dus dat kan gaan irriteren.