Voorafgaand aan een vroege of late dienst maak jij je op om naar werk te gaan. Je hijst je in je werkkleding en stapt de deur uit om er weer een mooie dag van te maken. Je hebt de nodige jaren aan ervaring er al op zitten en dat is terug te zien in je werktenue. Die is toe aan vervanging.

Ben je op zoek naar nieuwe werkbroeken voor jezelf of voor je medewerkers? Maak dan dankbaar gebruik van deze blog met tips waar je op moet letten bij het kopen van een werkbroek. Hoewel het misschien voor de hand ligt dat je gewoon een werkbroek koopt die lekker zit en lang meegaat, zijn er nog een aantal dingen om rekening mee te houden. Vandaar deze tips.

1.             Niet iedere branche is dezelfde

Uiteraard verschilt het per branche welke werkbroek je moet kopen. In de branche waar je actief bent heerst een bepaalde cultuur met al dan niet ongeschreven regels voor kleding. Wellicht dat er op jouw werk heldere kledingvoorschriften gelden. In de eerste plaats heeft de keuze voor een werkbroek of compleet outfit betrekking op je eigen veiligheid. Werk je bijvoorbeeld met hete of scherpe materialen, dan is een korte werkbroek onverantwoord. Welke werkbroek je koopt is bovendien afhankelijk van de professionele stijl die binnen een bedrijf gehanteerd wordt. Op een advocatenkantoor zal de pantalon het winnen van een spijkerbroek.

Welke werkbroek je moet kopen, wordt dus in de eerste plaats bepaald door de branche waar je werkt. En als je al enige ervaringen hebt binnen die branche, zul je weten wat voor bedrijfskleding gangbaar is en wat je nodig hebt aan bedrijfskleding. In de bouw staat stevigheid en bescherming voorop, terwijl een baan op kantoor vraagt om een nette werkbroek die een representatieve en professionele uitstraling heeft.

2.             De kwaliteit van de werkbroek die je koopt

Het is logisch dat je niet een werkbroek koopt die bij voorbaat uit elkaar dreigt te vallen. Je wilt hoge kwaliteit dat jarenlang meegaat. Maar zoals al is gezegd, is niet iedere branche dezelfde en dat maakt dat kwaliteit zich op verschillende manieren kan uitdrukken. Laten we wel vooropstellen dat je bij het kopen van een werkbroek kijkt naar de stevigheid van de stof en van de naden. Maar dat betekent niet automatisch dat je een werkbroek moet kopen van een dikke, stevige stof die onverwoestbaar is. Het gaat erom dat de kleding aansluit bij je werkzaamheden en bijdraagt aan veiligheid en comfort.

Bij werk waarin je veel beweegt of op je knieën zit, draag je het liefst een werkbroek die slijtvast is en waar bij de knieën een extra cordurastof is ingebracht. De toevoegingen die slijtage tegengaan zijn niet per se nodig als je je werkzaamheden achter de computer moet uitvoeren. Dan heb je baat bij een comfortabele en goed zittende werkbroek die tegelijk voor een net voorkomen zorgt. Wil je echt goed voor de dag komen, combineer dan je nette werkbroek met een professionele werkpolo.

3.             De dag doorkomen in een comfortabele werkbroek

Kleding die goed past en fijn zit, dat is toch wel een van de belangrijkste speerpunten bij het kopen van een werkbroek. Zeker als je voor je werk beschermende broeken met dikke stoffen moet dragen, wil je een goede keuze maken. Waar moet je nu aan denken als je een comfortabele werkbroek koopt?

  • De juiste maat: uiteraard is het belangrijk een goede maat te kopen voordat je je in de werkbroek hijst. Dus neem ook goed de tijd om de werkbroek te passen. Dat wordt lastiger wanneer je een grote oplage werkbroeken wilt kopen voor al je medewerkers. Kijk dan naar de mogelijkheden die de leverancier biedt voor het passen en retourneren van werkkleding.
  • Werkomstandigheden: veel bewegen, vaak afwisselen tussen staan en zitten, stevige kleding dragen ter bescherming. Dergelijke omstandigheden hebben invloed op het comfort van je werkkleding. Je wilt immers niet dat de kleding gaat knellen of schuren op het moment dat je een andere houding aanneemt. Houd bij het passen daarom goed rekening met de soepelheid van de werkbroek als je aan het werk bent.
  • Temperatuur: bij het kopen van een comfortabele werkbroek let je ook op de dikte van de stof. Niet alleen om je benen te beschermen tegen hete of scherpe materialen, maar ook vanwege de temperatuur. Werk je binnen of buiten en in de zomer of in de winter, dan wil je passende werkkleding dragen. Dan hoef je tenminste niet in een te hete of koude omgeving te werken. Naast het kopen van een werkbroek kun je bovendien overwegen om in deze winterperiode thermokleding of een extra werk bodywarmer te kopen.

4.             De nodige functionaliteiten van de werkbroek

Een werkbroek met meer functionaliteiten? Je wilt toch een werkbroek dragen die naast comfort en kwaliteit ook je werk gemakkelijker maakt. Denk aan diepe steekzakken waar je je gereedschap in kwijt kunt, terwijl je op grote hoogte aan het klussen bent. Je gereedschap is binnen handbereik zonder dat je de ladder op- en afklimt. Afhankelijk van het werk dat je doet, wil je werkkleding dragen die functioneel is. Overweeg dus hoeveel zakken je nodig hebt voordat je een nieuwe werkbroek koopt.

5.             Het personaliseren van je werkkleding

Waar je in eerste instantie kijkt naar de kwaliteit en het comfort van de werkkleding, is het uiterlijk van je werkbroek ook een puntje van aandacht. Zoals al is gezegd, wil je er op kantoor representatief bij lopen. Dat betekent dat je al een keuze maakt op basis van het uiterlijk. Maar dat zal anders zijn wanneer je in de bouw werkt. Als de werkbroek maar goed zit en jou voldoende beschermt.

Toch kun je bij het kopen van de werkbroek rekening houden met de huisstijl van je bedrijf. Waar je ook aan het werk bent, je wilt graag dat mensen jouw bedrijf herkennen aan de kleding die je draagt. Waarom dan niet in de kleurstellingen van je bedrijf? Of laat je werkbroeken bedrukken met het bedrijfslogo. In welke branche je ook werkt, het bedrukken van je werkkleding is een simpele manier om heel effectief je naamsbekendheid te vergroten.

Nu je weet waar je op moet letten

Je weet nu waar je aan moet denken als je een werkbroek wilt kopen. Neem de tips ter harte terwijl je nadenkt wat je nodig hebt aan kwaliteit, comfort en extra functionaliteiten. En vergeet vooral niet de werkbroek zorgvuldig te passen om er zeker van te zijn dat je ongestoord in je nieuwe kleding kunt werken. Met of zonder bedrukking, koop de werkbroek die je goed past en ga in stijl naar je werk.