Doe je fysiek zwaar werk, of dat nu voor een baas is of in en om je eigen huis, dan is het goed om je daarop te kleden. Waar dat op de werkvloer doorgaans wel gebeurt, is dat bij klussen in de vrije tijd veel minder vaak het geval. En dat terwijl de noodzaak in dat soort situaties zeker niet minder is. Je op de juiste manier kleden voor het werk dat je doet, is altijd van belang.

 

Werkkleding op het werk

 

Doe je werk waarbij je fysiek bezig bent, of werk je onder omstandigheden die mogelijk gevaar op kunnen leveren, dan is het belangrijk dat je hier met je kledingkeuze rekening mee houdt. Werk je op een plek waar vuur wordt gebruikt, dan is het niet meer dan logisch dat je werkkleding draagt die in ieder geval niet snel vlam zal vatten. Loop je regelmatig te tillen met zware spullen, of werk je op een plek waar vrij snel iets op je voeten kan vallen, dan kunnen werkschoenen ook geen kwaad. Ten eerste geven zij je extra grip, zodat je steviger op je voeten staat en minder kans loopt om te vallen of uit te glijden. Daarnaast kun je kiezen voor werkschoenen met een verstevigde neus. Valt er dan iets op je voeten, dan zijn deze in ieder geval beter beschermd tegen de gevolgen daarvan.

 

Je werkgever heeft de taak om je van dergelijke kleding en schoenen te voorzien, waarna jij de plicht hebt deze op de juiste momenten te dragen. Dit gaat in de praktijk meestal goed. Bijna iedereen ziet in dat de kleding en schoenen er niet voor niets zijn, en actief bijdragen aan meer veiligheid op de werkvloer. Bovendien is veel werkkleding praktisch, in een Snickers werkbroek kun je je niet alleen makkelijker bewegen dan in een skinny jeans, er zitten ook voldoende zakken op om kleine materialen in mee te nemen.

 

Doe het thuis ook

 

Waar het op het werk voor de meeste mensen normaal is zich op de juiste en meest verantwoorde manier te kleden voor de klus, gebeurt dit thuis veel minder. Onterecht, want ook thuis kunnen dingen misgaan. Ben je veel aan het werk in en rond je huis, kies dan voor stevige, veilige kleding die je beschermt. Een merk als Snickers workwear is ook gewoon voor particulieren te koop. Met een stevige trui en een goede broek, en eventueel beschermende schoenen, begin je veel beter voorbereid aan de klus dan in een T-shirtje en een korte broek.