Een bos bouncy krullen, licht golvend lokken of lekker zomerse beachwaves? Met een goede krultang in huis kun je alle kanten op. Heb je nog geen krultang of ben je toe aan een nieuw exemplaar? Dan zijn er een aantal tips die jou kunnen helpen de beste krultang te vinden. Passend bij jouw haar en bij jouw specifieke wensen!

Kies een krultang die past bij jouw haar
Je type haar is een belangrijke factor bij het uitzoeken van een krultang. Het gaat dan met name om de temperatuur waarop je de krultang kunt instellen. Is je haar dun of fijn, dan wordt je haar sneller warm en is een temperatuur van 180°C meestal goed. Voor normaal haar kun je uitgaan van een temperatuur van 200°C. Heb je juist dik haar, dan kun je denken aan een temperatuur van 220°C. De lengte van je haar speelt ook een rol. Hoe korter je haar, hoe smaller je de diameter van de krultang wilt hebben.

Let op de diameter van de krultang
De dikte van de krultang heeft invloed op het type krul dat je wilt maken. Hoe dikker, hoe groter de krul. Heb je een bos grove krullen voor ogen of een mooie slag? Dan kun je het beste gaan voor een krultang met een diameter vanaf 25 millimeter. Wil je juist kleine krullen met veel volume, dan kun je denken aan een diameter van 14 millimeter of kleiner. Zo’n formaat krultang werkt ook goed voor korte lokken. Lekker ertussenin met een gemiddelde krul kan natuurlijk ook. De diameter daarvoor ligt tussen de 15 en 24 millimeter.

Kijk naar de materiaalsoort van de krultang
Ben jij groot fan van de krul en plan je een krultang minstens een aantal keren per week te gebruiken? Denk dan aan een krultang die 100% keramisch is of een titanium krultang. Beide materialen zorgen voor een warmteverspreiding die gelijkmatig is. Goed voor de krul en gezonder voor je haar. Ga je de krultang minder vaak inzetten, dan kun je ook kiezen voor een krultang met keramische coating. Deze krultangen zijn vaak voordeliger. Let er wel op dat de coating met de tijd slijt, waardoor je misschien eerder een nieuw exemplaar zult moeten aanschaffen.

Laatste tips
Naast de diameter is ook de vorm van de krultang bepalend voor het soort krullen dat je maakt. Veel krultangen hebben een cilindrische buis waarmee je krullen van een consistente grootte krijgt. Wil je krullen die juist afwisselend van grootte zijn? Kies dan voor een krultang met conische, oftewel taps toelopende, buis. Heb je de juiste krultang eenmaal gevonden, vergeet dan niet een hittebeschermer voor je haren te kopen. Bijvoorbeeld een verzorgend chi haarproduct dat je lokken bescherming biedt tegen beschadiging en uitdroging.